WORKSHOP wikkelring

WIKKELRING MET GEKLEURDE DRAADJES

 

De zilveren wikkelring met gekleurde draadjes heb ik speciaal bedacht voor een aangevraagde workshop. Het leek mij leuk om de combinatie tussen deze twee uiteenlopende materialen toe te passen in een korte workshop. Tijdens deze creatieve workshop ga je zelf een wikkelring maken met behulp van allerlei edelsmid technieken; zagen, vijlen, schuren, solderen en polijsten. De foto hiernaast laat een voorbeeld zien van hoe de ring er ongeveer uit gaat zien. Je hebt tijdens de workshop keuze uit de hoeveelheid uitsparingen die je in de ring wilt maken en uit diverse kleuren garen. Hierdoor maak je een ring naar jouw persoonlijke smaak. Aan het einde van de workshop gaan jullie allemaal naar huis met jullie 'eigen' wikkelring. 

 

De workshop is inclusief:

* Materialen voor de ring.

* Koffie/thee + wat lekkers.

* Fris en versnaperingen.

 

Afhankelijk van de grote van de groep duurt de workshop 4-5uur. Hou rekening met uitloop; ik zorg altijd dat iedereen zijn ring af heeft en met een mooie zelfgemaakte ring naar huis gaat. 

 

Prijzen workshop:

 

Bij 7-8 personen: 60 euro per persoon

Bij 4-6 personen: 65 euro per persoon

Bij 2 of 3 personen: 89 euro per persoon

 

*De prijzen zijn inclusief materialen.


Wat ga je allemaal doen tijdens de workshop:

We starten de workshop met een korte uitleg. Ik laat jullie voorbeelden zien en jullie kiezen zelf hoeveel uitsparingen je in de ring wilt maken. Vervolgens gaan we jullie ringmaten opmeten en uitrekenen hoe groot de ring moet worden.

 

Onder mijn begeleiding gaan jullie aan de slag met het bewerken van het zilver. Hierbij komen diverse technieken aan bod zoals: zagen, vijlen, schuren polijsten en solderen.

 

Kortom; een leuke, creatieve workshop waarbij je ontdekt hoe het is om op ambachtelijke wijze een eigen ring te maken. 

 

Zagen

Vijlen

Garen wikkelen

Details vijlen

Schuren

Wikkel ketting

Solderen

Polijsten

Wikkel ring